phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
27-08-2010, 21:22
Modyfikacja spoiler
Autor Wiadomość
Skater


Posty: 198
Wysłany: 27-08-2010, 21:18   Modyfikacja spoiler

Szukam modu spoiler.Np.umieści się tekst i po naciśnięciu Spoiler rozwija się.Tu macie screena.



Zamknięty


Otwarty

_________________
d(-_-)b ~~ d(-.-)b ~~ d(-_-)b
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 27-08-2010, 21:20   

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=77134
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=62923
 
     
Skater


Posty: 198
Wysłany: 28-08-2010, 11:30   

Pierwsze jest bez tego przycisku a 2 to chyba to samo ponieważ te same pliki do wyedytowania a nie ma screenów czy są przyciski POMOCY!
_________________
d(-_-)b ~~ d(-.-)b ~~ d(-_-)b
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 28-08-2010, 11:32   

Skater, to nie są te same. Ten drugi ma wpisy
Kod:
<input type="button" value="Show"
co chyba oznacza, że ma takie przyciski.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Skater


Posty: 198
Wysłany: 28-08-2010, 20:08   

Dzięki xlesiu i #Woytec łapcie pomógł.Ale mam kolejny problem tekst widać po zaznaczeniu wszystko jest za jasne. :(

_________________
d(-_-)b ~~ d(-.-)b ~~ d(-_-)b
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 28-08-2010, 21:07   

Znajdź:
Kod:
<div class="alt2" style="margin: 0px; padding: 6px; border: 1px inset; background-color: #FAFAFA; border: #D1D7DC; border-style: solid; border-left-width: 1px; border-top-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px">

I zamień w background-color: #FAFAFA; na swój kolor
 
     
Skater


Posty: 198
Wysłany: 28-08-2010, 21:20   

Gdzie mam to znaleźć?
_________________
d(-_-)b ~~ d(-.-)b ~~ d(-_-)b
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 28-08-2010, 21:22   

w bbcode.tpl
Kod:
<!-- BEGIN spoiler_open -->
<table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
    <td>
<span style="font-size: 11px;">
<div style="margin:20px; margin-top:5px">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">
<b>{L_SPOILER}:</b> <input type="button" value="Show" style="width:45px;font-size:10px;margin:0px;padding:0px;" onClick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Hide'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Show'; }">
</div>
<p>
<div class="alt2" style="margin: 0px; padding: 6px; border: 1px inset; background-color: #FAFAFA; border: #D1D7DC; border-style: solid; border-left-width: 1px; border-top-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px">
<div style="display: none;">
<!-- END spoiler_open -->
<!-- BEGIN spoiler_close -->
</div>
</p>
</div>
</div>
</span>
</td>
</tr>
</table>
<!-- END spoiler_close -->

<!-- BEGIN spoiler_username_open -->
<table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
    <td>
<span style="font-size: 11px;">
<div style="margin:20px; margin-top:5px">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">
<b>{USERNAME} {L_SPOILER}:</b> <input type="button" value="Show" style="width:45px;font-size:10px;margin:0px;padding:0px;" onClick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Hide'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Show'; }">
</div>
<p>
<div class="alt2" style="margin: 0px; padding: 6px; border: 1px inset; background-color: #FAFAFA; border: #D1D7DC; border-style: solid; border-left-width: 1px; border-top-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px">
<div style="display: none;">
<!-- END spoiler_username_open -->
<!-- BEGIN spoiler_username_close -->
</div>
</p>
</div>
</div>
</span>
</td>
</tr>
</table><!-- END spoiler_username_close -->
 
     
Skater


Posty: 198
Wysłany: 28-08-2010, 21:33   

Super masz pomógł.A jak zrobić aby na przycisku show były czarne literki a nie białe?
_________________
d(-_-)b ~~ d(-.-)b ~~ d(-_-)b
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 28-08-2010, 21:35   

Skater, spróbuj zamienić
Kod:
style="width:45px;font-size:10px;margin:0px;padding:0px;"
na
Kod:
style="color: #000000; width:45px;font-size:10px;margin:0px;padding:0px;"
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Skater


Posty: 198
Wysłany: 28-08-2010, 21:39   

Super łap pomógł.Teraz chciałbym jeszcze aby na tym czarnym tle pisały białe literki.
Nakliknij Show aby zobaczyć spoiler

[ Dodano: 29-08-2010, 13:30 ]
@Odświerzam.

[ Dodano: 29-08-2010, 16:24 ]
@Odświerzam
_________________
d(-_-)b ~~ d(-.-)b ~~ d(-_-)b
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 29-08-2010, 21:21   

Kod:
<b>{L_SPOILER}:</b>

Zamień na:
Kod:
<font color="white"><b>{L_SPOILER}:</b></font>
 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 29-08-2010, 22:32   

Woytec napisał/a:
<font color="white"><b>{L_SPOILER}:</b></font>
Ja proponowałbym spanem, tj.:
Kod:
<span style="color:#FFF; font-weight:bold;">...</span>
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Skater


Posty: 198
Wysłany: 30-08-2010, 09:14   

No ale nie widzę tekstu który miałby być na tym czarnym tle napisany.W miejsce kropek?
_________________
d(-_-)b ~~ d(-.-)b ~~ d(-_-)b
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 30-08-2010, 09:21   

Skater napisał/a:
W miejsce kropek

Tak
Matteo napisał/a:
#FFF

Powinno być #FFFFFF
Wygaszam.
Ostatnio zmieniony przez Matteo 30-08-2010, 12:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę